У петак почиње пети "Ћевап фест"

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Пети бањалучки "Ћевап фест" почеће у петак, 26. маја, и трајаће до недјеље, 28. маја, на такозваном "Крашовом паркингу" у центру града, а очекује се да ће ове године оборити све рекорде посјећености, изјавио је промотер манифестације Небојша Куштриновић.

Куштриновић је навео да се велика посјећеност очекује према најавама хотелијера чији су капацитети овог викенда готово пребукирани.

Он је навео да је, према посљедњим извјештајима туристичких радника, град за викенд дословно букиран и тражи се кревет више, не само због "Ћевап феста", него и још два велика догађаја овог викенда, "Мото феста" и "Бањалучког карневала".

"Ми смо више него спремни и с нестрпљењем припремамо роштиље за Фестивал којим промовишемо највећи гастро бренд који имамо", рекао је Куштриновић.

Он је навео да ни ове године неће изостати спектакуларно такмичење у брзом једењу ћевапа, а сви који желе да учествују могу да се пријаве на лицу мјеста, уочи старта такмичења, у суботу, 27. маја, у 12.00 часова.

"Побједник ће кући однијети велики роштиљ, који би сваки домаћин пожелио у својој кући, а обезбјеђене су и пригодне награде за другопласираног и трећепласираног такмичара, све у духу Фестивала", навео је Куштриновић, истичући да је покровитељ награда Туристичка организација Републике Српске.

Он је додао да је до сада учешће потврдило шест познатих бањалучких ћевабџиница, које његују традицију израде бањалучког ћевапа.

"Наш ћевап се од осталих разликује и по саставу и изгледу, а колико је нама познато, ово је и једини регионални фестивал овог типа", рекао је Куштриновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана