У парку “Купусиште” могао би да „никне“ небодер од 10 спратова

ГС
У парку “Купусиште” могао би да „никне“ небодер од 10 спратова

БАЊАЛУКА – Ако најновије измјене регулационог плана за дио центра града у Бањалуци буду усвојене, на ивици парка “Купусиште” биће изграђена зграда висине 10 спратова.

Овим измјенама предвиђена је и градња на простору Старе аутобуске станице, пише mondo.ba.

Одјељење за просторно уређење Града Бањалука ставило је на јавни увид нацрт регулационих планова за простор “Пасколине циглане”, Регулационог плана “Југ 3” и измјене дијела Регулационог плана “Центар-исток”.

Нацртом измјена дијела Регулационог плана “Центар-исток”, простора између улица Војводе Радомира Путника, Николе Пашића, Српске улице и улице Васе Глушца у углу садашњег парка “Купусиште”, на раскрсници улица Николе Пашића и Српске, који Градска управа намјерава да претвори у “Парк ћирилице”, предвиђена је изградња зграде високе 10 спратова.

План је доступан за јавни увид, а више информација  можете да видите ОВДЈЕ.

Објављен је и нацрт Плана обухваћен је простор дефинисан улицама Видовданска, Вука Караџића, Јована Дучића, Грчка и Николе Тесле, у укупној површини од 7,65 хектара у оквиру којег се налази “Пасколина циглана” на којој се превиђа градња више блокова зграда од неколико спратова.

Највећи простор заузела би зоне посебне намјене гдје је препоручено да буде израђено конкурсо рјешења или детаљна разрада по посебном програму за јавну паркинг гаражу и велики пословни објекат од 15 спратова.

На већем дијелу садашњег приватног паркинга предвиђене су зграде висине до осам спратова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана