У ново рухо Економске школе ЕУ уложила 206.000 КМ

Данијела Стоканић
У ново рухо Економске школе ЕУ уложила 206.000 КМ

Бањалука - Економска школа је, захваљујући донацији Европске уније од 206.000 марака ускоро бити у новом руху. Биће реновирани кров, дио столарије, фискултурна сала и учионице а и купљен дио новог намјештаја.

Рекла је ово "Гласу Српске" директор школе Нада Вулић.

- Донацију смо добили путем Министарства просвјете и културе Републике Српске крајем прошле године, као једна од најугроженијих школа у РС.  Са реновирањем школе нисмо могли чекати љетни распуст, јер су учионице биле тотално неусловне за праћење наставе - казала је Вулићева.

Радови који су почели 16. фебруара близу су краја.

- Школа је стара више од 100 година. Кров на новом дијелу био је дотрајао до те мјере да смо на сваком ћошку држали канте јер је прокишњавао. Управо због тога смо жељели да почнемо са реновирањем - казала је Вулићева.

Истиче да је кров замијењен на новом дијелу зграде и изнад сале.

- Замијењен је ламинт у учионицама а уређени су и ученички тоалети. У току је реновирање школског подрума. Потребно је само мало стрпљења и добре воље ученика и наставног особља па да ускоро имамо готово као нов објекат - истакла је Вулићева.

Додала је да ће радови сигурно бити завршени у току идуће седмице.

- Како не бисмо ометали наставу, радили смо по сегментима, односно по двије учионице. Због радова протеклих неколико дана смо скраћивали и часове - истакла је Вулићева.

Ученици ове школе кажу да су пресрећни што ће школске просторије и сама школа кончано добити нови сјај.

- Било је и крајње вријеме да се уради нешто и у нашој школи. Прегурали смо некако овај период док је трајала обнова како бисмо што прије имали квалитетнију наставу. Поред тога, успјели смо да се интерно организујемо, на примјер, да учионице које се раде замијенимо са другима и слично - рекао је један од ученик Економске школе који није желио да му име објавимо.

Писмо

Ученица Економске школе, која је жељела остати анонимна, упутила је на адресу "Гласа Српске" писмо жалбе, у којем стоји да због превелике прашине и буђи која се шири из учионица гдје се диже паркет, дешава да ученицима позли, дође и до повраћања.

- Драго ми је што ће и наша школа ускоро бити у новом руху. Међутим, сматрам да ово није период кад би школу требало реновирати, јер школска година увелико траје. По цијелој школи је прашина, по ходницима су радници и на све стране је њихов алат и материјал, ученици само гледају да не запну и падну - стоји у писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана