У насељима Мотике и Петрићевац напокон олакшано одвијањe саобраћаја

Јасмина Салопек
У насељима Мотике и Петрићевац напокон олакшано одвијањe саобраћаја

БАЊАЛУКА - На радост многобројних мјештана мјесних заједница Петрићевац и Мотике, изградњи моста који спаја ова два насеља назире се крај, а од данас се преко њега може саобраћати, што ће за возаче бити знатно олакшање јер неће морати ићи заобилазницама и понтонским мостом.

Потврдили су то за “Глас Српске” из предузећа “МГ Минд”, које је извођач радова, и истакли да остаје да заврше дио саобраћајнице прије и послије моста.

- Мост је под тампоном неких 50 метара са обје стране, али ће се преко њега моћи нормално прелазити возилима - рекли су у овом предузећу.

Мјештани кажу да ће коначно моћи да одахну јер више неће морати прелазити привремени мост за који су страховали да ће сваког часа попустити.

Мјештанка Мотика Данијела Стоканић каже да ће коначно као сав нормалан народ прелазити мост достојан једног градског насеља, гдје живи неколико хиљада становника.

- Скоро годину дана прелазимо мост преко трошних дасака које се климају, а да при томе и не спомињем колону аутомобила који у прашини чекају да пређу - казала је Стоканићева која је свакодневно страховала за безбједност дјеце.

Њена комшиница Слађана Т. каже да реконструкција наставка пута од Петрићевца према Мотикама траје дуго, али не крије срећу што до посла више нећи морати ићи обилазницом.

- Мени, а вјерујем и свим мјештанима ових насеља, ово је велико олакшање. Прелазак преко новоизграђеног моста биће много лакши и безбједнији, како за аута и аутобусе, тако и за пјешаке - рекла је ова мјештанка и додала да се нада да ће ускоро читава улица бити завршена.

Међутим, многи мјештани су огорчени што је толико много времена требало за обнову дијела пута, а још није све завршено.

- Надам се да ће и ове шахтове покрити. Не знам ни колико пута су  пробијали рокове - рекла је мјештанка Милица Б. коју смо затекли управо док је излазила из возила да пјешке пређе неколико метара до куће да не губи вријеме, док је њен муж аутом отишао обилазницом.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Мотике Драган Цигановић рекао је да ће вишемилионска улагања у путну инфраструктуру, на шта су мјештани чекали деценијама, значајно побољшати квалитет живота у том дијелу града.

Реконструкција дијела улице Краља Александра Првог Карађорђевића почела је у септембру 2022. године, а радови су, према ранијим процјенама, требали да буду готови до марта ове године, али су рокови пробијени више пута.

Инсталације

Радници предузећа “МГ Минд” јуче су у зони новоизграђеног моста у Мотикама преспајали водоводне инсталације, због чега је од осам до 15 часова био обустављен саобраћај за сва возила у дијелу улице Краља Александра Првог Карађорђевића. За то вријеме возачи су користили алтернативне правце, док је за пјешаке био омогућен посебан прелаз. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана