У МЗ Нова Варош траже кутак за дјецу и спортски комплекс

Г.С.
У МЗ Нова Варош траже кутак за дјецу и спортски комплекс

Бањалука - Недостатак дјечијих игралишта у мјесној заједници Нова варош један је од горућих проблема, који се налази на списку приоритета ове мјесне заједнице за 2016. годину. Предсједник Савјета мјесне заједнице Нова варош Манојла Зрнић међу приоритете, које је доставио Градској управи, тражио је да на зеленој површини између улица Равногорска и Драгише Васића буде уређено игралиште за малишане због великог броја захтјева родитеља.

- Наше насеље је велико, а има само три дјечија игралишта, која немају више од три справе за игру, тако да се и не могу сматрати за игралишта. Око 50 родитеља ми је слало дописе да покушам утицати на градску власт да буде уређено бар једно право игралиште за малишане - рекао је Зрнић.

Он је додао да, поред игралишта, ова мјесна заједница нема ни терене за спорт.

- Имамо адекватну локацију на зеленој површини између стамбених зграда у Равногорској улици, а по потреби се ова површина може проширити на сусједну зелену површину, гдје се тренутно налази терен за кошарку. На тај начин све се може уклопити у једну цјелину са спортским садржајима - казао је Зрнић.

Мјештанка Нове вароши Сава Мишић каже да заиста недостаје кутак за дјецу.

- Такође, слажем се када је у питању и рекреација, јер да бисмо се бавили спортом, морамо ићи до парка "Младен Стојановић" - рекла је Мишићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана