У Мотикама и Чесми прегледано 425 грађана

И. Б.
У Мотикама и Чесми прегледано 425 грађана

Бањалука - У насељима Мотике и Чесма током прва два викенда у октобру прегледано је 425 грађана у оквиру акције бесплатних превентивних прегледа којом ће током годину дана бити обухваћене све мјесне заједнице.

Прегледе у МЗ Мотике и Чесма, који су почели 6. октобра, обављали су љекари породичне медицине, радиолози и гинеколози, подаци су Дома здравља.

Од суботе, екипе Дома здравља су у насељу Шарговац, гдје ће прегледе обављати до уторка, 22. октобра. Из Дома здравља наводе да ће за мјештане Агиног Села прегледи бити организовани у суботу, 26. октобра, а за мјештане Бочца у недјељу, 27. и понедјељак, 28. октобра. Сви прегледи биће у амбулантама породичне медицине у овим насељима.

- У новембру ће прегледи бити обављани у насељу Драгочај, гдје ћемо, с обзиром на велики број становника, радити 2, 3, 9, 10, 16. и 17. новембра - истичу из Дома здравља.

Циљ овог пројекта, чији је слоган "За твоје добро", а којим је обухваћено становништво од 18 до 70 година, јесте превенција и рано откривање болести, са посебним освртом на малигна обољења. Све трошкове акције сносиће град.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана