У “Колибрију” смјештај за 170 малишана

М. С.
У “Колибрију” смјештај за 170 малишана

БАЊАЛУКА - Нови дио вртића “Колибри” у Лазареву отворио је данас врата за још 170 малишана, у оквиру великог плана да се до краја године обезбиједи укупно 650 нових мјеста у предшколским установама.

Градоначелник Игор Радојичић, који је са министарком просвјете и културе РС Наталијом Тривић свечано отворио новоизграђени дио “Колибрија”, казао је да је тај дио вртића припреман и рађен у двије фазе у протекле нешто више од двије године, за шта је из буџета града издвојено око 1,7 милиона КМ.

- Омогућен је смјештај малишана у осам група, по четири јасличке и предшколског узраста. Објекат је саграђен по принципима енергетске ефикасности и другим савременим стандардима - навео је Радојичић.

Најавио је градњу вртића у универзитетском кампусу, Алеји Светог Саве, на Старчевици, Паприковцу и у Карановцу. Тривићева је казала да Бањалука као највећи град у РС има и највеће потребе за смјештај дјеце у предшколске установе, те да је на том плану у граду урађен значајан посао.

- Министарство просвјете и културе РС сваке године ради на проширењу обухвата дјеце у предшколским установама. Прије годину дана је то било око 21,7 одсто у РС, а сада је већ више од 24 одсто - казала је Тривићева.

Вршилац дужности директора Центра за предшколско васпитање и образовање Андреа Дорић истакла је да је још јуче око 40 малишана кренуло у овај нови дио “Колибрија”.

- До краја седмице попунићемо све планиране групе - казала је Дорићева.

Планирано је и скоро отварање првог јавног вртића на Петрићевцу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана