У функцији дио кружне раскрснице код „Екватора“

ГС
Foto: ТОК ТВ

БАЊАЛУКА - Дио највеће кружне раскрснице у Бањалуци, код “Екватора” од Доца ка Градском мосту пуштен је у употребу.

Потврдио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, истакавши да ће завршетком радова на овом локалитету и пуштањем у рад ове раскрснице бити знатно повећана фреквенција возила и побољшана саобраћајна комуникација у овом дијелу нашег града.

Он је истакао да се комплетан завршетак радова очекује у року од седам дана.

Нова кружна раскрсница, кажу у Градској управи, само је једна у низу мјера које градска администрација предузима како би нови концепт саобраћаја заживио у потпуности. Такође, изводе се и радови на проширењу саобраћајница у Алеји Светог Саве и у Улици Вука Караџића, које ће добити три односно четири саобраћајне траке.

- Додатно, овим интервенцијама у саобраћају, код потеза Народне скупштине Републике Српске ка згради "m:tela"и Медицинској електроници ради се на  измијештању ивичњака и проширивању саобраћајних трака на начин да ниједно дрво неће бити угрожено. Уз све то, биће постављени и „паметни семафори“, који ће у складу са обимом саобраћаја прилагођавати своје сигнале, као и унапређење безбједности бициклиста успостављањем физичких баријера - додају у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана