У Борику изградити јавну гаражу, а не небодере

СРНА
У Борику изградити јавну гаражу, а не небодере

БАЊАЛУКА - Градски одбор ДЕМОС-а Бањалука противи се идеји да се на малој пијаци у Борику праве небодери од 15 спратова и на том мјесту предлаже изградњу јавне гараже са 600 мјеста.

Према новом нацрту регулационог плана који је предложила Градска управа Бањалука у Борику ће се на двије атрактивне локације градити небодери.

Према новом регулационом плану на мјесту такозване мале пијаце планирана су два небодера један од 14, а други од 15 спратова.

Из бањалучког одбора ДЕМОС-а су истакли да су направили планско рјешење за гаражу, према којем би овај објекат имао три спрата, а и кров би био искористив.

У приземљу би се налазили пословни простори гдје би могле бити смјештене занатске радње, маркети и продавнице, а на спратовима гараже.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да би изградња граже допринијела побољшању квалитета живота грађана.

"Мјештани Борика немају довољно паркинга, а ова гаража би тај проблем ријешила, ту би било мјеста за 500-600 аутомобила", истакао је Босанчић.

Он је напоменуо да је насеље Борик већ добро уређено и да изградња нових зграда на предвиђеној локацији није потребна, јер може негативно утицати на квалитет живота становника, док би изградња гараже смањила саобраћајне гужве.

Босанчић је поручио да ће доставити писмене примједбе на регулациони план, а који се налази на јавном увиду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана