У бањалучком парку бесплатне радионице за дјецу и младе

Катарина Шапоња
У бањалучком парку бесплатне радионице за дјецу и младе

БАЊАЛУКА - Удружење грађана “Здраво да сте” двадесету годину заредом организује омладински фестивал “Креативни август”“, а до краја мјесеца биће уприличени различити бесплатни садржаји за све који желе да своје слободно вријеме проведу на креативан и занимљив начин, стичући нове вјештине и развијајући таленте.

Координаторка овог удружења Сњежана Благојевић казала је да је “Креативни август” почео јуче, а трајаће до 25. августа сваког дана осим недјеље од 18 до 20 часова у парку “Младен Стојановић” (простор код терена за падел).

- Програм фестивала подијељен је у двије цјелине. У првој седмици ће бити реализоване радионице сликарства за дјецу и младе, школе гитаре, колажне фото-приче, а у другој стрип цртање, театар, анимација и удараљке - појаснила је Благојевићева.

Осим свакодневних активности, како наводи, биће реализоване и једнодневне радионице као што су калиграфија и прављење папирних украса које ће водити сарадници Конфуцијевог института у Бањалуци, те радионице пјевања и модног дизајна.

- Фестивал се одржава већ дуги низ година и има своју публику. Много је дјеце и младих који сваке године редовно учествују у активностима, али и нових учесника - истакла је Благојевићева и додала да су задовољни интересовањем циљне групе и цијелим креативним процесом.

Како каже, надају се да ће и овогодишње издање фестивала и програм који су припремили бити довољан мотив дјеци, младима, али и одраслима да им се придруже.

- Циљ ових радионица је оснажити дјецу и младе за активно учешће кроз промоцију позитивних вриједности и креативног изражавања путем креирања, организације и реализације свакодневних садржаја и активности - навела је Благојевићева.

Према њеним ријечима, ово је начин и да промовишу омладински рад као начин подршке креативним иницијативама младих и простор за лични раст и развој дјеце и младих.

- Волонтери су врло важан стуб нашег рада, али и догађаја какав је фестивал

“Креативни август”. Тренутно имамо довољно волонтера, али остављамо простор и могућност да нам се и накнадно јаве и придруже - појаснила је она и додала да програм фестивала траје двије седмице те ће у том периоду бити прилике да заинтересовани својим волонтерским ангажманом допринесу реализацији.

Пројекти

Како истиче Сњежана Благојевић, по завршетку фестивала настављају са реализацијом програма и пројекта Омладинског центра, али и учешћем у локалним и међународним омладинским размјенама и тренинзима.

- У првој половини септембра биће реализована едукација за младе на тему екологија и заштита права као дио активности пројекта “Млади у Кући људских права” подржаног од стране владе Републике Чешке - рекла је Благојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана