У бањалучком Градском одбору СП-а посланици и директори

Весна Поповић
У бањалучком Градском одбору СП-а посланици и директори

Бањалука - На изборној конференцији бањалучке Социјалистичке партије јуче је изабрано 50 чланова Градског одбора те странке за наредне четири године, међу којима су народни посланици, директори, те помоћници и савјетник министра.

Од звучнијих имена на листи су се нашли народни посланици Зденка Гојковић и Недељко Милаковић, који је и директор комуналног предузећа "Градско гробље". Са њима ће "раме уз раме" бити и помоћник министра за рад и запошљавање Мира Васић, помоћник министра за трговину и угоститељство Драгана Ристић, те савјетник у Министарству индустрије, енергетике и рударства РС Зоран Лукић, који је и професор на Економском факултету.

Затим су ту и први људи Казнено-поправног завода "Туњице" и Шумског газдинства Бањалука, Горан Селак и Велибор Станић, као и један од извршних директора "Пошта РС" Зоран Протић, те Даринка Пејић, која такође има једну од директорских функција у истом предузећу.

Осим њих, у Градском одбору (ГО) СП-а је и потпредсједник Скупштине града Милан Милаковић, помоћница директора Центра за предшколско васпитање и образовање Мира Галић, те координатор за спорт и омладину у Градској управи Дејан Травар.  Предсједник ГО СП-а Раденко Комљеновић рекао је да градска организација има квалитетних кадрова.

- Циљ је увијек избрати најбоље људе који ће успјешно водити ову градску организацију у наредне четири године - казао је Комљеновић.

Додао је да ће послије избора чланова ГО бити одржана конститутивна сједница која треба да предложи предсједника и руководство уз сагласност предсједника партије Петра Ђокића.

Један од избраних чланова и актуелни  потпредсједник ГО СП-а Недељко Милаковић објаснио је да изборна конференција потврђује кандидате које су тајним гласањем изабрали рејонски одбори странке.

- Бањалука је подијељена на 10 рејона и сваки мјесни одбор у оквиру тих рејона је дао своје приједлоге. На рејонској изборној конференцији делегати су изабрали и предложили градској изборној конференцији кандидате - казао је  Милаковић.

Више рада и дисциплине

Недељко Милаковић је рекао да након избора чланова, а послије тога и новог руководства, социјалисте у Бањалуци очекује много посла.

- Увешћемо мало више реда и дисциплине, те много озбиљније радити како бисмо у наредном периоду што офанзивније кренули у трку са другим партијама и у дјеловању према грађанима - казао је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана