У Бањалуци у току обука за спасавање унесрећених из рушевина

Срна
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Више од 30 припадника Републичке управе цивилне заштите учествује у тренингу, који се одржава на подручју Бањалуке, са практичном обуком за акције трагања и спасавања за унесрећеним особама након разорног земљотреса, клизишта и одрона и другим ситуацијама у којима је потребно користити опрему и технику за спасавање из рушевина.

Обука је почела у суботу, 3. јула, и трајаће до суботе, 10. јула, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.

Припадници Републичке управе цивилне заштите, специјализоване јединице за трагање и спасавање из рушевина учествују у пројекту "ЕУ за бољу цивилну заштиту" - изградња капацитета и припрема БиХ за Механизам цивилне заштите ЕУ, који се спроводи са колегама из Министарства унутрашњих послова Хрватске дирекција за цивилну заштиту и пројектног партнера Асоцијације за управљање ризицима, наведено је у саопштењу.

Пројекат финансира ЕУ путем инструмента за претприступну помоћ у вриједности 1.480.000 евра и састоји се од пет радних пакета, с циљем смањења рањивости на природне и друге катастрофе.

У саопштењу је наведено да медији могу сутра у 10.00 часова на локацији Пословна зона "Инцел" Бањалука да сниме кадрове и изјаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана