У Бањалуци прикупљање помоћи за жртве земљотреса у Турској и Сирији

Анадолија
У Бањалуци прикупљање помоћи за жртве земљотреса у Турској и Сирији

БАЊАЛУКА - Помоћ жртвама разорног земљотреса који је прије осам дана погодио југ Турске и Сирију наставља се прикупљати у Бањалуци, као и на простору цијеле Босне и Херцеговине, јавља Анадолија.

Из Генералног конзулата Републике Турске у Бањалуци, истакнуто је да константно упућују грађане који желе да помогну унесрећеним људима да новчану помоћ уплаћују на рачуне Управе за катастрофе и ванредне ситуације (АФАД) Министарства унутрашњих послова Републике Турске отворене у ЗираатБанк БХ.

Новчана помоћ у сврху "помоћи у потресима АФАД Републике Туркиyе" може уплатити на званичне жиро рачуне код Зираатбанк БХ и то: 1860430310894363 (БАМ) и 1860431700006822 (ЕУР).

Такође на ширем подручју Бањалуке, прикупља се и материјална помоћ.

Према инструкцијама АФАД-а добијеним из Турске прикупљају се искључиво деке, електричне гријалице, гријалице на гас, цераде које служе као подлога, зимски шатори, кревети на расклапање, вреће за спавање и бензински/дизелски генератори.

Предсједница Удружења "Мерхамет" Бањалука, које на ширем подручју Бањалуке организује прикупљање помоћи за жртве земљотреса, Ифета Кургашевић изјавила је за Анадолију да постоји заинтересованост грађана за помоћ унесрећенима те да ово хуманитарно удружење организује прикупљање побројане опреме и ствари на двије адресе у овоме граду. Грађани у Бањалуци, од понедјељка до петка од 9 до 15 часова, могу донијети набројану опрему у просторије Удружења на адресу Горана Радуловића Бимбе 11, као и у складиште "Мерхамета" на адреси Боланог Дојчина бб.

Два разорна земљотреса јачине 7,7 и 7,6 степени по Рихтеру 6. фебруара су погодила јужне дијелове Турске с епицентром у провинцији Кахраманмарас.

Број погинулих у земљотресима на југу Турске повећан је на 31.643, потврдила је у понедјељак Управа за ванредне ситуације (АФАД).

У Сирији је погинуло више од 3.500 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана