У Бањалуци представљени новитети за предстојећу љетну сезону на црногорском приморју VIDEO

Јана Кезић
Промоција у Бањалуци
Foto: С. Ђуричић | Промоција у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Шест туристичких организација из Црне Горе представило је данас на Тргу Крајине у Бањалуци новитете за предстојећу сезону, попут културних манифестација, хотелске понуде, али и забавних садржаја у којима туристи из Српске могу уживати у приморским градовима.

Портпарол Туристичке организације Бањалука Бранка Бранковић рекла је за "Глас Српске" да са колегама из Црне Горе имају споразуме о сарадњи и узајамној промоцији.

- Оваквим догађајима и доласком гостију из Црне Горе у Бањалуку отвара се добра перспектива у стварању јединственог, заједничког и регионалног туристичког производа, гдје ћемо моћи да наступимо заједно на великим свјетским туристичким тржиштима - казала је Бранковићева. 

Она је додала да би пред почетак јесење и зимске сезоне Туристичка организација Бањалука требало да у приморским градовима Црне Горе представи своју туристичку понуду.

Алмира Луколић из Туристичке организације општине Бар каже да јој је веома драго што су стигли у посјету Бањалуци.

- Надам се да ће нас становници Републике Српске посјетити у сезони, али и мимо ње. Очекујемо велики број гостију из БиХ, као што је било и лани – рекла је Луколићева и додала да ће се ове године одржати велики број манифестација.

Милорад Караџић из Туристичке организације Тиват, каже да су гости из цијеле БиХ код њих на четвртом мјесту по броју остварених ноћења.

- Прошле године су остварили чак 70.000 ноћења, што је за три одсто више у односу на годину раније.  Ту смо да оборимо и тај рекод, те позовемо грађане да дођу и одмор проводу у Тивту, а ми ћемо се потрудити да угодимо свим жељама - рекао је Караџић.

Василије Ћуковић из Туристичке организације Херцег Нови каже да је овај град симбол богате културе и историје, те нагласио да су туристи из БиХ други по бројности у Црној Гори.

- И ове године, као и сваке организујемо велики број манифестација и сви су добро дошли. Сви заинтересовани дешавања могу да прате на нашим страницама на друштвеним мрежама, "Фејсбуку" и "Инстаграму" - рекао је Ћуковић.

Василије Бечић из Туристичке организације Будва поручио је да су овакве промоције добра прилика да се Бањалучани упознају са свим што нуди овај бисер Црногорског приморја.

- Једноставно, становници Републике Српске и Црне Горе су повезани многим везама, може се рећи да смо исти народ, па очекујемо да ће ове сезоне бити много више посјета туриста из Српске - рекао је Бечић.

Данашња промоција туристичких организација из Црне Горе у Бањалуци организована је у оквиру традиционалне "Роад шоу" промоције љетне туристичке сезоне црногорског приморја, а носиоци промоције су Туристичка организација Херцег Нови и Национална туристичка организација Црне Горе, док је бањалучка Туристичка организација суорганизатор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана