У Бањалуци почела изградња новог државног вртића

Независне
У Бањалуци почела изградња новог државног вртића

У бањалучком насељу Борик почела је изградња вртића "Наташа 2", а он би своја врата требало да отвори кроз 75 радних дана.

Петар Јокановић, директор Центра за предшколско васпитање каже да је изабран је извођач радова.

"Ми се надамо да ће кроз 75 радних дана тај објекат, како је и предвиђено у уговору, бити изграђен. То су радни дани. Треба да буду и временски услови одговарајући да би за 75 дана дио вртића 'Наташа 2' био готов", казао је он за Независне новине.

Према његовим ријечима, у том вртићу биће три васпитно-образовне групе, а максималан капацитет ће бити 90 дјеце.

Изградња вртића, која је у току, представља први дио пројекта, док ће друга фаза подразумијевати реконструкцију постојећег дијела вртића "Наташа".

"У сљедећој фази, када град буде обезбиједио средства, радићемо други дио, односно реконструкцију старог, постојећег дијела. Он се не може реновирати. У питању је барака којој је прошао рок трајања", објаснио је Јокановић.

На питање да ли ће изградња вртића "Наташа 2" ријешити проблем, Јокановић истиче да ће засигурно олакшати тренутно стање, али неће трајно ријешити проблем.

"Тренутна потреба у граду је много већа и то неће ријешити проблем, али је то исправан пут ка његовом трајном рјешавању", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана