У Бањалуци отворена библиотека "Сестара Гајић"

ГС
Foto: РТРС

У Бањалуци је у оквиру Удружења у свијету књига "Сестре Гајић", отворена билблиотека. Смјештена је у улици Васе Пелагића 58 и доступна је бесплатно, свакоме ко воли живот и књигу.

Татјана Гајић, још од раног дјетињства, развила је љубав према књигама, а ту љубав пренијела је на своју млађу сестру Милану, каже њихова мајка Сњежана. Годинама стварана, библиотека "Сестара Гајић" данас је отворила врата за све заљубљенике у књиге.

- Идеја са библиотеком "Сестара Гајић" је да то не буде само библиотека, да се долази посудити књига и вратити, него да овдје сви учествујемо и сви ћемо креирати садржаје у овом малом простору. Тацина душа је ту, Милану ћемо настојати, када дође лијек и када буде боље доводити да и она учествује - каже мајка Сњежана.

Библиотека "Сестара Гајић" од данас је домаћин за свако радознало дијете, заљубљеника у књиге, али и признате бањалучке пјеснике.

- Мало градова на свијету може да каже да је и град, и све оно што је у њему обиљежено једном оваквом причом, оваквом епопејом. Прича о породици Гајић је управо то, и више од тога - навео је Денис Бојић, аутор дугометражног филма "Лица Лафоре.

- То је прича о сестрама Гајић гдје су сви и цијела Бањалука и Република Српска помогли на најбољи могући начин и треба напоменути да је Република Српска постала највећи свјетски донатор за проналазак лијека за Лафорину болест - додао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Поред библиотеке, прије двије године, установљена је и Плакета "Сестре Гајић", која се за изузетно хумана дјела, додјељује на Дан града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана