У Бањалуци отворен објекат за припрему воде ФОТО

Агенције, Фото: А. Чавић
У Бањалуци отворен објекат за припрему воде ФОТО

Бањалука - У Бањалуци је данас отворен објекат за припрему воде у оквиру пројекта друге фазе Фабрике воде, чија је вриједност 16,6 милиона КМ, преносе агенције.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Бањалука економски и политички центар, те истакао да се капиталним пројектима, попут овог рјешавају, инфраструктурни проблеми града.

- Сви напори које чинимо показују нашу опредијељеност да град функцинише на најбољи начин - рекао је Додик и додао да ће Бањалука имати несметано снабдијевање водом.

Додик је истакао да је Бањалука показала способност да управља ресурсима и реализује различите пројекте.

- У овом тренутку се 50 милиона КМ улаже у систем водоснабдијевања. Ријешли смо питање реконструкције гријања, а изграђен је и аутопут према Градишци - додао је Додик.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић нагласио је да је реализција овог великог пројекта веома значајна за све грађане.

- Ово је историјски пројекат који се не реализује сваких пет или 10 година. Радимо на побољшању примане и секундрне водоводне мреже на подручју града Бањалука - рекао је Давидовић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић истакао је да је овај пројекат реализован изузетно одговорно и рационално.

- При крају смо реализације четири пројекта регионалних водовода, односно градског и водовода за потреба околних села - рекао је Гаврановић.

Директор “Водовода” Бањалука Милан Мазалица нагласио је да ће, захваљујући новим модерним постројењима, обезбиједити довољне количине воде за 300.000 потрошача.

- Имамо савремена постројења, а једно од њих је и пилот постројење гдје контролишемо загађеност воде - рекао је Мазалица и додао да је средства за овај пројекат обезбиједио “Водовод”, предузеће “Водопривреда” и град Бањалука.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић уручила је Мазалици одобрење за употребу објекта за припрему воде.

Она је навела да је објекат за припрему воде завршен након само годину дана од издавања грађевинске дозволе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана