У Бањалуци данас бесплатан паркинг, радници враћају старе цијене?

NN
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА – На бањалучким паркиралиштима, због радова на наплатним аутоматима, данас се не плаћа паркирање возила.

"Независним" је из паркинг службе Бањалука речено да грађани данас не морају да плаћају паркинг због квара на аутоматима, те да су њихове службе су на терену, како би их вратили у функцију.

"Мондо" наводи да се тренутно ради на доношењу нове одлуке о регулисању цијена те да је њихова новинарска екипа на терену затекла раднике паркинг службе који скидају прије пар дана постављење табле о новим цијенама паркирања и новим зонама и враћају оне старе.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је јуче да ће потписати правилник по коме ће наредних седам дана бити бесплатан паркинг на цијелој територији града.

Станивуковић је то најавио реагујући на протест против поскупљења паркинга који је организовао предсједник бањалучког одбора СНСД-а Владо Ђајић и као реакцију на кривичну пријаву коју је из истог разлога против њега поднио предсједник Скупштине града Љубо Нинковић.

Нинковић и други одборници оптужују градоначелника да је злоупотријебио положај и да није имао овлашћење да самостално донесе одлуку о новим цијенама паркинга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана