У „Аквани“ задовољни сезоном: Било је дана са више од 2.000 посјетилаца

ГС
У „Аквани“ задовољни сезоном: Било је дана са више од 2.000 посјетилаца

БАЊАЛУКА - Овогодишња сезона у воденом парку “Аквана” у Бањалуци била је успјешна, иако је почела са закашњењем од 18 дана, а трајала је све до 29. августа, јер су временске прилике утицале и на почетак, али и на крај сезоне, казао је Светислав Лазић, директор овог предузећа.

У овој години, како истиче, имали су 63.522 уласка купача, од којих је са дневном улазницом било 29.199, а са сезонском 34.323.

- Почели смо 18. јуна, иако практикујемо да сваке године сезона почне почетком јуна. Кашњење од 18 дана је знатно утицало и на број посјета, али и на приходе. Статистички гледано, уназад неколико сезона, јун нам је увијек био најпрофитабилнији и најпосјећенији мјесец - каже Лазић и напомиње да су и поред кашњења сезоне задовољни и посјетом, али и приходима.

- У односу на претходне сезоне знатно је било мање радних дана, рачунајући посјете, имали смо 45 радних дана, али је правих сунчаних радних дана било 36 у овој сезони. Чак и на тај број радних дана, када их упоредимо са претходном годином, која је имала 67 радних дана, ми смо остварили већи приход и промет ове године у односу на претходну - казао је Лазић за Независне новине.

Напомиње да су била организована и разна дешавања, као што су “Игре без граница”, у којима је учешће узело више од 500 посјетилаца свих узраста.

- Имали смо и хуманитарни турнир у одбојци на пијеску, а сезонска продаја улазница је била рекордна ове године, што је за нас јако значајан податак. Тако да могу рећи да је сезона била финансијски задовољавајућа. Могла је бити и боља да је било више сунчаних дана, али то је нешто на шта ми стварно не можемо утицати - рекао је Лазић.

Нагласио је да су реакције и коментари на понуду ове године били изузетно позитивни и људи су били задовољни уредношћу и хигијеном на “Аквани”.

- Имали смо дана када је било и више од 2.000 посјетилаца - истиче први човјек “Акване”.

Што се тиче самог воденог парка “Аквана”, додао је да, док још има лијепог времена, и даље су у току организације дјечјих рођендана, које обављају у сарадњи са Школом спорта “Каспер”.

- Што се тиче планова за сљедећу сезону, чекамо да видимо какав ће бити финансијски моменат, а планирали смо малу реконструкцију, допуну садржаја и још неке водене атракције, али све зависи од финансијских могућности - каже Лазић и додаје да је то све још у фази размишљања.

Наводи да, што се тиче саме финансијске ситуације предузећа, чека се докапитализација.

- Град и градска Скупштина дали су сагласност, усвојили су елаборат о докапитализацији предузећа и у току овог мјесеца надам се да ће бити завршено и кредитно задужење града и докапитализација предузећа. Тим новцем ћемо ријешити велики дио дугогодишњих дуговања и обавеза која имамо према добављачима - казао је Лазић и напоменуо да очекује да ће наредни период бити период стабилизације предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана