Тужбе против града уколико не буду исплаћене накнаде

Јасмина Салопек
Тужбе против града уколико не буду исплаћене накнаде

БАЊАЛУКА - Представници бањалучких мјесних заједница, те родитељи и старатељи дјеце са потешкоћама у развоју, окупили су се у Градској управи те траже да им се исплате накнаде за 2023. годину.

Предјседник Савјета Мјесне заједнице Лазарево 1 Игор Видовић рекао је да, уколико им њихова средства не буду исплаћена биће приморани да поднесу тужбу против града.

- Свакој мјесној заједници дугују око 900 КМ. Уколико нам то ускоро не исплате, тражићемо да не одрже редовну сједницу Скупштине града док не ријеше тај проблем, или ћемо их тужити, а сваки адвокат ће бити на нашој страни - рекао је Видовић.

Мајка дјечака, Ивона Шункић,  рекла је да им још није исплаћен дио новца који иде из градске касе, већ само онај који се исплаћује из републичког буџета.

- Ово је  велика срамота свих, како градоначелника, тако и скупштинске већине - рекла је Шункићева. 

Додала је да ће већина родитеља, ако треба, сваки дан долазити у градску управу,  док им не буде исплаћен дио који касни.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Брзонзани Мајдан Мирослав Шево рекао је да траже од Скупштине града да изврши реалокацију средстава, те да не бјеже од свог посла за који су плаћени.

- Мјесто данашњег протеста није требала бити Градска управа, већ мјесни одбор СНСД-а - рекао је Шево.

Додао је да се ради о оперативним трошковима те додао да новац, када га добију, преусмјерити породицама којима је он најпотребнији.

Остали представници осврнули су се на бахатост Градске управе, јер све што не успију да ураде свале на Скупштину града.

- Отишли смо далеко са својом бахатошћу. Да ли имају неку одмазду према нама? Зар желе да искоријене демократију - запитао је предсједник Савјета Мјесне заједнице Куљани Јовица Томић.

Међу присутнима се појавио и сам градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић али се након кратког времена вратио у свој кабинет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана