Турнир у баскету окупио екипе из шест политичих партија

Срна
Турнир у баскету окупио екипе из шест политичих партија

БАЊАЛУКА - Градски одбор Уједињене Српске Бањалука данас је организовао турнир у баскету, који је, поводом обиљежавања Међународног дана младих, окупио екипе из шест политичких партија.

Предсједник младих Уједињене Српске Миле Аљетић рекао је да је главна порука турнира да се млади могу и смију сукобљавати само на спортским теренима и око идеја.

-Млади Уједињене Српске, али и других политичких партија, представљају садашњост и будућност политичке сцене Републике Српске и треба да дају допринос афирмацији уставно-правног положаја Српске - рекао је Аљетић.

Он је навео да је ово четврти по реду турнир у баскету, те да, осим из Уједињене Српске, учествују и такмичари из СНСД-а, Демоса, СП-а, СПС-а и ПДП-а, као и баскеташи из града који су изразили жељу да се такмиче.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, који је отворио турнир, истакао је значај овог догађаја, који шаље поруке сарадње, уважавања, а не ружних ријечи.

-Такмичење на спортским теренима треба да буде фер-плеј, који треба да се пренесе и на републички терен - рекао је Стевандић и додао да је, поред заједничком учешћа у спорту, заједничка брига за интересе Републике Српске.

Милош Радаковић, који представља екипу СНСД-а, рекао је да сваке године радо учествује у овом турниру, који окупља младе и у први план ставља важне животне вриједности - као што је спорт и здрав начин живота.

Дојчиновић Сањин, представник екипе ПДП-а, сматра да би требало организовати више сличних турнира, који промовишу спорт, омладину, дружење и позитивне ствари међу младима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана