Туристичким возићем до врха Бањ брда?

Агенције
Туристичким возићем до врха Бањ брда?

Бањалука - Туристички возић који би посјетиоце превозио од рампе па до споменика на Бањ брду могао би да буде рјешење проблема у вези са регулисањем саобраћаја на овом излетишту.

Изјавио је ово јуче градоначелник Слободан Гаврановић на традиционалној кафи са градоначелником.

- То је само једна од опција коју разматрамо и питање Бањ брда желимо да ријешимо. Према важећем документу, за који се залажу и они што шетњом изражавају некакав протест,  дозвољен је саобраћај у одређеној мјери - рекао је Гаврановић.

Истакао је да је инспекцијским органима наложио да испитају проблем ученика Технолошке школе из насеља Чесма који пјешаче пругом до учионица.

- Ту ћемо покушати да у сарадњи са "Жељезницама РС" нађемо рјешење. Морамо повећати мјере безбједности да не би дошло до нежељених ситуација. За неколико дана очекујем извјештај инспектора и приједлог у ком правцу треба да разговарамо са "Жељезницама" - рекао је Гаврановић.

Још је истакао да су, за разлику од ранијих састанака, овог пута грађани најмање тражили помоћ у запошљавању.

- Иако се трудимо да свима помогнемо, не можемо преузети улогу бироа за запошљавање. Овај пут су грађани имали врло конкретна питања. Помињани су проблеми базне станице, изградње моста у Рекавицама, сеоских путева… - навео је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана