Туристичка организација Бањалука добила признање "Пословни потез године"

RTRS
Foto: Ilustracija

Туристичка организација града Бањалука добила је престижно признање најбољи "Пословни потез године" у БиХ у туристичкој сезони Љето 2021. године

- По оцјени пословног портала indikator.ba почетак сарадње Неума и Бањалуке у развијању веза најбољи су потези и први корак у званичној међуентитетској сарадњи у туризму. Традиција у додјели награда за "Пословни потез године" проводи се већ десет година - саопштено је из Туристичка организација града Бањалука.

Избор најбољег потеза у туризму за сезону љето 2021.година обављен је на основу анализе више од 200 различитих информација о туристичким актвностима, догађајима, пословним одлукама и договорима тим-менаџера и појединаца у компанијама, локалним заједницама, туристичким организацијама, хотелијертству, путовањима, рекреацији, инвестицијама, промовисању одрживог развоја у туризму, те валоризацији природне и културне баштине.

Туристичка организације Бањалуке и менаџемнт хотела Вапоре из Неума овог љета су размијениле посјете својих делегација, упознале се са активностима, потенцијалима и плановима, размијенили искуства

- Бањалучани су били одушевљени потенцијалима и нивоом туристичких услуга које нуди једини бх. град на мору, а представници Неума били изузетно изненађени богатством туристичке понуде града на Врбасу. Сусрети туристичких радника нису уприличени реда ради нити из политичких побуда већ из потребе да се маркирају тачке конкретне сарадње - истиче се у саопштењу.

На примјер, у виду већег броја гостију из Бањалуке у Неуму и скретање пажње туриста који бораве у Неуму на природне љепоте, историјске знаменитости, традиционалне обичаје овог дијела Крајине . И једном и другом граду је важно да на томе заједнички радимо и у будућности понудимо више од тога, рекла је Ирена Радојевић директор Туристичке организације града Бањалука.

Признање ће бити уручено на пригодној свечаности у Привредној комори ФБиХ у Сарајеву, 20. децембра 2021. са почетком у 11.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана