Тротинети поново на бањалучким улицама

ГС
Тротинети поново на бањалучким улицама

БАЊАЛУКА - Тротинети компаније " БинБин" који су недавно повучени из употребе у Бањалуци данас су поново пуштени у вожњу, потврђено је за "Независне" из ове компаније.

Наиме, ова компанија недавно је у Бањалуци пустила у рад 200 тротинета који омогућавају грађанима лакше кретање по граду.

Након сто су поједини Бањалучани  добили  новчане казне од 100 КМ због тога што тротинети нису имали идентификационе наљепнице које су обавезне по Закону о безбједности саобраћаја компаније их је повукла, те преузела на себе плаћање казни за све грађане који су кажњени.

Како је за “Независне новине” рекао Александар Кнежић, менаџер операција компаније "БинБин" за Бањалуку, тротинети су поново враћани на улице али сада са свим непходним наљепницама.

“Сви тротинети су прошли технички преглед и добили су све непоходне наљепнице које су обавезном по Закону о безбједности саобраћаја, те су се стекли услови да Бањалучанима вратимо тротинете како би поново могли да уживају у вожњи”, рекао је Кнежић.

Како истиче, у наредном периоду имају у плану да најбољим ученицима основних школа, односно матурантима обезбиједе обуку о позанавању прописа о безбједности саобраћаја.

Подсјећамо, на тротинету смије да се вози само једна особа која мора имати најмање 18 година, а из ове комапније препоручују да се увијек носи кацига.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана