Троје дјеце у вртићима у којима је организован рад

Srna
Троје дјеце у вртићима у којима је организован рад

БАЊАЛУКА - У бањалучке вртиће у којима је Центар за предшколско васпитање и образовање организовао рад с циљем превенције ширења вируса корона данас је пристигло троје дјеце за чије чување није било друге могућности, рекла је Срни директор Центра Јелена Куртиновић.

Она је истакла да ће о стању информисати градски Штаб за ванредне ситуације.

С циљем превенције ширења вируса корона, бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање, којем је до 13. марта било пријављено 111 дјеце за чије чување није постојала алтернатива, од јуче је организовао рад у четири вртића - “Марија Мажар”, “Сунце”, “Лана” и “Лептирић”.

У овим објектима из градског система вртића јуче је боравило осморо дјеце.

Према утврђеном распореду, у вртићу “Марија Мажар” смјештају се дјеца из тог објекта, те вртића “Срећно дјетињство”, “Бубамара”, “Луна”, “Полетарац”, “Срна” и “Дора”.

У вртићу “Сунце” бораве дјеца из тог објекта и вртића “Наша дјеца” и “Радост”.

У вртићу “Лана” организован је пријем за дјецу из тог и вртића “Јежева кућица”, “Колибри”, “Палчица”, “Тијана” и “Бамби”.

У вртић “Лептирић” долазе дјеца из тог и вртића “Наташа”, “Пинокио”, “Плави чуперак” и “Невен”.

Одлука о затварању вртића и организовању донесена је 13. марта на основу ограничења које је усвојио Штаб за ванредне ситуације града Бањалука, у оквиру превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана