Тркачи мијењају режим саобраћаја у центру Бањалуке

Јасмина Перишић
Тркачи мијењају режим саобраћаја у центру Бањалуке

Бањалука - Због Бањалучког м:тел полумаратона, који је у недјељу 14. маја са почетком у девет часова, доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја у појединим улицама, док ће у неким доћи до пренамјене коловоза па ће се умјесто једносмјерног одвијати двосмјеран саобраћај, саопштили су организатори трке.

Тако ће главна градска улица Краља Петра Првог Карађорђевића, дио од улице Вука Караџића до Булевара цара Душана потпуно бити затворена за саобраћај од пет часова ујутро до 16 часова.

- За возила ће од 8.45 до 10.45 бити забрањени Булевар олимпијских побједника и Гундулићева улица на дијелу од Алеје Светог Саве до Булевара олимпијских побједника.  Исти режим важиће и у Алеји Светог Саве од Гундулићеве до улице Краља Петра Првог Карађорђевића. Саобраћај ће бити обустављен од 8.15 до 13.15 часова у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, дио од улице Младена Стојановића до улице Вука Караџића, у улици Младена Стојановића од Краља Петра Првог Карађорђевића до улице Триве Амелице, као и дио улице Триве Амелице од Краља Петра Другог до Булевара Српске војске - саопштили су организатори.

До потпуне обуставе у десној коловозној траци доћи ће у Булевару Десанке Максимовић, и то од 9.15 до 12.15 часова.

- У истом периоду возила неће моћи да се крећу улицом Мајке Југовића на дијелу од Булевара Десанке Максимовић до Булевара војводе Степе Степановића, као и у Булевару Војводе Степе Степановића на дијелу од Мајке Југовића до Улице цара Лазара. Овај режим важиће и за дио улице Цара Лазара на дијелу од Булевара војводе Степе Степановића до улице Мирка Ковачевића - навели су организатори.

Без саобраћаја ће од 9.15 до 12.15 часова бити и улица Мирка Ковачевића дио од улице Цара Лазара до улице Милоша Обилића.

- Саобраћај ће у исто вријеме бити обустављен и у улици Милоша Обилића у дијелу од улице Мирка Ковачевића до улице Гаврила Принципа, као и у улици Бранка Мораче на дијелу од улице Гаврила Принципа до Козарске улице. Од 9.15 до 13.15 часова, потпуна обустава саобраћаја биће и у Козарској улици, затим у улици Краља Петра Првог Карађорђевића од Булевара цара Душана до Козарске улице, у Булевару цара Душана од Краља Петра Првог Карађорђевића до Книнске улице - рекли су организатори.

Обустава

Организатори су саопштили да се потпуна обустава саобраћаја од 9.15 до 13.15 часова односи и на Книнску, Видовданску, улицу Краља Петра Другог, Првог крајишког корпуса као и улицу Триве Амелице на дијелу од западног транзита до Краља Петра Другог.

- То ће се од 8.45 до 11.45 часова односити и на Булевар Српске војске на дијелу од улице Триве Амелице до Алеје Светог Саве - поручили су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана