Трка у змајевим чамцима: У недјељу „Dragon boat fest“ на језеру на Мањачи

ГС
Трка у змајевим чамцима: У недјељу „Dragon boat fest“ на језеру на Мањачи

Манифестација „Dragon boat fest“, која за циљ има промоцију првенствено кинеске културе, а потом и здравог начина живота, биће одржана у недјељу, 19. јуна са почетком у 9.30 часова.

-У склопу ове јединствене манифестације, сви наши сугарађани те посјетиоци Туристичко-рекреативног центра “Мањача” имаће прилику да први пут на нашим просторима виде кинеске “змајеве чамце” који симболизују змајеве као владаре воде на земљи и на небу – саопштили су из Центра за развој пољопривреде и села.

Додају како је ријеч о малим змајевим чамцима који су дугачки око 12 метара и имају додатак у виду главе и репа змаја.

-Посаду чини десет до 12 чланова, а од којих је један кормилар и један бубњар који ударцима у бубањ даје ритам веслачима и уједно симболизује откуцаје срца змаја – додају организатори.

Све пријављене екипе такмичиће се на трци од 200 метара, те у кружној трци на 1.000 метара. Поред такмичарског дијела, за све присутне биће организоване и занимљиве радионице калиграфије, те презентација популарних борилачких вјештина

Организатори манифестације су “Wake – Park ” и Центар за развој пољопривреде и села, док је генерални покровитељ Град Бања Лука, док је партнер Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци.

Ова манифестација је уврштена у Календар туристичких манифестација Града за 2022. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана