Трка дајак чамаца: Андреј Замоло освојио 26. титулу

ГС
Трка дајак чамаца: Андреј Замоло освојио 26. титулу

БАЊАЛУКА - У склопу манифестације „Љето на Врбасу“, на плажи Абације, тачније код дајак пристаништа, одржана је још једна традиционална трка дајак чамаца, која је и ове године окупила велики број дајакаша, али и публике.

Првак овогодишње трке у категорији сениора поново  је Андреј Замоло, који је већ 26. пут узео ласкаву титулу првака, другопласирани је био Драган Бабић, док је треће мјесто заузео Небојша Тадић.

Када је ријеч о такмичењу у женској категорији, прво мјесто заузела је Јелена Бабић, на другом мјесту је била Милка Ђумић, док је треће мјесто освојила Катарина Кудрић.

Шампион у трци ветерана ове године је Игор Кузмановић, који је иза себе оставио Златка Кивача и Хусеина Љубојевића.

Када је ријеч о јуниорској категорији, прво мјесто припало је Дарку Лазаревић, друго мјесто Демијану Панићу док је треће мјесто заузео Стефан Јеличић.

У категорији пионири први је био Петар Кежић, који је иза себе оставио Лазара Бабића и Стефана Јеличића.

Након спортског дијела трке, традиционално је одржан дефиле током којег је изабран и најљепши дајак чамац, а ова ласкава титула припала је чамцу „Михајло“ чији је власник Петар Мирковић.

Манифестација „Љето на Врбасу“ биће настављена и наредних дана, када ће, између осталог још једном бити приређено „Кино на отвореном“, те Дан спорта на води.

„Љето на Врбасу“ траје до 30. јула а програм можете да погледате ОВДЈЕ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана