Тривићева и Станивуковић договорили градњу двије школе у Бањалуци

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић разговарали су данас о изградњи двије основне школе у бањалучким насељима Ада и Паприковац за шта ће бити издвојено око 11 милиона КМ.

Тривићева је рекла да је на састанку разговарано о потреби експропријације земљишта на којем би требало да буде изграђена школа на Паприковцу, као и о већ најављеном пројекту Града Бањалуке о изградњи школе у насељу Ада.

Она је навела да је документација за овај пројекат уредна и да би ресорно министарство наредне седмице могло и званично да прослиједи допис Граду како би могао да крене у процедуре у вези са изградњом нове школе у насељу Ада.

Тривићева је на конференцији за новинаре након састанка рекла да су разговарали и о заједничким пројектима улагања у остале школе.

Она је навела да ће Влада Републике Српске уложити укупно око 12,5 милиона КМ за изградњу школа на подручју Српске, а око 2,5 милиона КМ за реконструкцију и адаптацију школа.

"Министарство просвјете и културе ће покренути и пројекат адаптација и реконструкција подручних школа. Желимо да наша дјеца која живе и станују и школују се у руралним срединама имају једнаке услове за образовање као и дјеце која живе у градским срединама", рекла је Тривићева.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да су имали квалитетан радни састанак, те да ће Влада Српске издвојити новац за школу на Паприковцу, док ће Град финансирати изградњу школе у Ади.

"Данас је договорено више од 11 милиона КМ улагања у основне школе у овој години. Са прољећа иде нова школа у Ади вриједности до пет милиона КМ, док је око пет милиона КМ предвиђено за школу на Паприковцу, коју ћемо радити заједно са Министарством", рекао је Станивуковић.

Он навео да ће изградња школе у Ади почети у априлу, а на Паприковцу када се за то стекну услови.

Станивуковић је река да су разговарали и о локалитету за средњошколски центар, али и о новој згради Гимназије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана