Тривић: Важна улагања у реконструкцију зграде бањалучке гимназије

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је улагање у реконструкцију бањалучке Гимназије само дио програма од укупно два милиона КМ које је ресорно министарство издвојило у овој години за реконструкцију и адаптацију школских објеката у Српској.

Тривићева, која је посјетила ову школу поводом почетка нове школске године, изразила је задовољство што су Влада Републике Српске, предсједник Српске и град Бањалука успјели да инвестицијом од 650.000 КМ, од чега је ресорно министарство издвојило 350.000 КМ, почну озбиљнија улагања у једну од најважнијих школа у Српској.

Директор бањалучке Гимназије Вита Малешевић изразила је задовољство што су успјели да у овој фази заврше радове у Гимназији, а то су замјена прозора и гријање.

"Слиједи друга фаза - реонструкција инсталација и замјена врата. Надам се да ћемо до зиме завршити планиране радове", рекла је Малешевићева новинарима у Бањалуци и подсјетила да је зграда Гимназија изграђена 1972. године, те да се од тада ништа није мијењало у овој школи.

Она је напоменула да је Гимназији неопходна реконструкција крова и позвала град Бањалуку, Владу Српске, ресорно министарство и предсједника Српске да помогну у реализацији овог пројекта, те им захвалила за досадашња улагања у реконструкцију ове школе.

Тривићева је претходно посјетила Подручно одјељење Новоселија Основне школе "Милан Ракић" Карановац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана