Три нова паркинга у ужем центру Бањалуке

Сања Амиџић
Три нова паркинга у ужем центру Бањалуке

Бањалука - У ужем центру града у току идуће године планирана је изградња паркинга код Паскулине циглане, "Медицинске електронике" и у насељу Нова варош, потврдио је начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

Како је објаснио, овај приједлог наћи ће се на Скупштини града како би био уврштен у Програм заједничке комуналне потрошње за идућу годину.

- Одјељење тренутно припрема пројектну документацију за изградњу ових паркинга - казао је Новаковић. Додао је да ће изградња паркинг мјеста зависити од расположивог новца у наредној години.

Предсједник Удружења за безбједност саобраћаја РС Миленко Јаћимовић рекао је да је на подручју цијелог града потребно више паркинг мјеста, посебно у Новој вароши.

- Проблем у овом насељу је што возачи који раде у институцијама у близини овог насеља, због недостатка паркинга на тој локацији, возила паркирају у Новој вароши и тиме становницима блокирају паркинг простор - казао је Јаћимовић. Он је додао да је РП-ом овог насеља планирана изградња бочних паркинга у улицама Стевана Мокрањца, Тина Ујевића и Равногорској улици те на старој локацији бараке мјесне заједнице Нова варош.

- Изградњом ових паркинга добило би се више од 280 паркинг мјеста, бочних би било око 250 и 34 паркинг мјеста на старој локацији бараке МЗ Нова варош - објаснио је Јаћимовић и додао да је због недостатка новца ове паркинге потребно градити у фазама.

Изградња нових паркинг простора на подручју града посебно би обрадовала возаче.

Мјештанин Обилићева Милош Марковић каже да су недостатак паркинга и саобраћајне гужве у граду неки од проблема који су из дана у дан све израженији.

- Сваким даном на улицама је све више аутомобила тако да је простора за паркирање све мање, а и поједине улице постале су уске за кретање возила - казао је Марковић.

Програм

Према програму заједничке комуналне потрошње, за текућу годину није планирана изградња нових паркинга.

- За ову годину новац је издвојен само за одржавање опреме паркинга, гаража и паук службе у износу од 105.000 марака - наведено је у поменутом документу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана