Треће повећање плата за све запослене у Градској управи Бањалука

ГС
Треће повећање плата за све запослене у Градској управи Бањалука

Сви запослени у Градској управи добиће треће повећање плата, најавио је Радислав Гојковић, предсједник репрезентативне Синдикалне организације Градске управе.

Како каже, репрезентативна Синдикална организација Градске управе Бањалука ускоро ће са градоначелником Драшком Станивуковићем потписати измјене и допуне Колективног уговора, чиме ће бити прописано линеарно повећање плата за све раднике у градској администрацији.

"Уколико не буде могућности за исплату плате од јануара с обзиром на то да колективни уговор још није ступио на снагу, онда ћемо путем регреса надокнадити ту јануарску плату и радници неће бити оштећени ни за једну марку. Планирана су финансијска средства за плате у 2024. години, тако да ће плата за све запослене бити повећана за 150 КМ", потврдио је Гојковић, те додао да је први пут након 17 година запосленима у Градској управи у 2022. повећана плата у два наврата по 50 КМ у нето износу, тако што су повећали цијену рада и коефицијенте и донијели нови Колективни уговор за све запослене у Градској управи, преносе Независне.

Навео је да је повећан и регрес за све запослене.

"Повећали смо и топли оброк са 130 на 200 КМ, а очекујемо и ново повећање", рекао је Гојковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана