Трећа срећа: "Аутопревоз" преузео земљиште у центру Бањалуке

Јасмина Салопек
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - На земљишту на "старој аутобуској станици" у Бањалуци извршена је деложација, односно принудно извршење и увођење “Аутопревоза” у посјед земљишта. .

У пратњи судске полиције, геометри су почели са обиљежавањем паркинга који се налази на тој локацији.

Генерални директор “Аутопревоза” Сладомир Ђурић рекао је да су ушли у своју имовину и од данас управљају парцелама.

 -Ове парцеле никада нису ни биле паркинг. Град је то бесправно узео у своје руке и годинама наплаћивао паркинг - рекао је Ђурић и појаснио да су они спремни да, када су грађани већ навикли, те парцеле остану паркинг, само што би у том случају требали да са Градом потпишу уговор јер наплата паркинга сматра једном од комуналних дјелатности.

Наплату, како је рекао, нико не може да ради без уговора са градом.

Раније је рекао да није било потребе да се овај спор оволико дуго води.

-Спремни смо да се одрекнемо половине наше имовине која је од општег јавног интереса, као што су Музеј савремене умјетности, земљиште гдје еј споменик 12 беба и дио Видовданске улице. Јасно смо рекли да смо спремни без надокнаде да се одрекнемо, те да га поклонимо нашем граду, како бисмо на ову агонији ставили тачку - навео је Ђурић.

До сада су пропала два покушаја уласка у посјед "Аутопревоза" на овој локацији. Први је организован 13. априла, а други је био 15. августа.

Велики број полицијских службеника, представници "Аутопревоза" и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић са неколико радника Градске управе стигли су јутрос на простор старе аутобуске станице због деложације.

Градска управа и "Аутопревоз" водили су спор због овог земљишта скоро двије деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана