Траже уређење парка Младен Стојановић

Д. С.
Траже уређење парка Младен Стојановић

Бањалука - Савјет мјесне заједнице Росуље је, на основу захтјева грађана, покренуо иницијативу за уређење парка "Младен Стојановић", јер нису задовољни његовим тренутним стањем и изгледом.

Предсједник Савјета Жељко Гагула истиче да им је намјера да парк колико-толико буде уређен до прољећа.

- Хитно треба да буде направљен план размјештања разноразних садржаја, тако да то не буде само стихијски постављено. Такође, неопходна је обнова стабала, као и уређење стаза - рекао је Гагула.

Додао је да је неопходно да буде побољшана и инфраструктура у парку: обновљене старије клупе, играчке, чесме, фонтане.., а све зато што је једно од омиљених мјеста рекреативаца, шетача и породица са дјецом у граду.

Парк "Младен Стојановић" изграђен је још за вријеме аустроугарске владавине на мјесту гдје је некад била војна болница. Стратегијом развоја града предвиђен је пројекат реконструкције парка, али усљед недостатка новца, она је одгођена. По Регулационом плану овај парк би требало да добије језеро, пјешачку и стазу за трчање, фонтану, чесму, водени зид, сцену и још неке објекте. За сада од свега тога има само теретану на отвореном.

Ове године у програму заједничке комуналне потрошње града нису планирана улагања у овај парк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана