Траже децембарски додатак за туђу његу

Агенције
Траже децембарски додатак за туђу његу

Бањалука - Градски одбор Удружења инвалида Бањалука затражио је од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске да се лицима са инвалидитетом одмах исплати децембарски додатак за туђу његу и помоћ и да се у будућности поменута накнада исплаћује до 20. у мјесецу.

- Уколико то не буде испоштовано, за седам дана ћемо покренути бројне активности за остваривање својих права -  поручено је са сједнице Предсједништва Градског одбора Удружења инвалида Бањалука која је одржана у петак.

Из овог одбора је саопштено да су поменути захтјеви у петак достављени Министарству здравља и социјалне заштите, кабинету градоначелника Игора Радојичића и Центру за социјални рад.

Из Градског одбора Удружења инвалида Бањалука наводе да се због кашњења додатака за туђу његу и помоћ суочавају са великим бројем позива чланства, те да су ова "мала и нередовна примања посљедњих мјесеци све нередовнија, што угрожава већ нарушени квалитет живота и здравља лица са инвалидитетом".

Градски одбор Удружења инвалида Бањалука чине Градска организација слијепих, Савез инвалида рада града Бањалука, те удружења параплегичара, дистрофичара, глувих и наглувих, цивилних инвалида и жртава рата, као и Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана