Традиционална манифестација у Дјечијем позоришту РС: Почиње зимска чаролија “Сњешково”

А. С.
Традиционална манифестација у Дјечијем позоришту РС: Почиње зимска чаролија “Сњешково”

“Сњешково”, осма по реду модерна ликовна инсталација у којој поред лутака и јунака најљепших свјетских бајки живе Сњешко Бијелић, Свети Никола и Дједа Мраз, у суботу, у 18 часова, отвара врата у Дјечијем позоришту РС, а у зимској чаролији најмлађи ће моћи да уживају све до 30. децембра.

На свечаном отварању ће посјетиоце забављати хор “Врапчићи”, а онда ће малишани моћи да виде како ће чаробњак Мерлин помоћи Маши и успјети да дозове Дједа Мраза, али и која је овогодишња порука Светог Николе.

- За 15 дана, колико траје ова традиционална манифестација, у Дјечијем позоришту ће се сваког дана од 11 до 20 часова смјењивати различити програми. У “Сњешкову” дјеца ће имати прилику да сликају, плешу, пишу и причају приче те стичу нова сазнања. Улаз је, као и сваке године, бесплатан, а посјетиоци ће добити бројне поклоне - казали су организатори.

Ова посебна инсталација смјештена је на 1.300 метара квадратних и заузима површину Музеја лутака, изложбеног салона и двије дворане које у сваком тренутку могу да приме готово хиљаду посјетилаца.

- “Сњешково” је у ових седам година постало препознатљиво у граду и регији као јединствен дјечији културни бренд, а сваке године за 15 дана посјети нас око 10.000 малишана - истакли су организатори.

Програм у недјељу

- 11 часова: представа “Лажуцка Измишљотинић” на малој сцени

- 12 часова: Као Сњешко, С као слаткиш

- 13 часова: “Од Светог Николе дар”

- 13 часова: “Вивија” сликарска радионица - израда украса и кићење јелке

- 18 часова: цртани филм “Кондорито - Авантура у свемиру” на малој сцени

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана