Топлији боравак за стотињак малишана у вртићу Марија Мажар

Јасмина Перишић
Топлији боравак за стотињак малишана у вртићу Марија Мажар

Бањалука - У вртићу "Марија Мажар" у току је замјена столарије, која је била стара више од 35 година.

Столарију је донирала аустријска фирма "Кробатх", а вриједност донације је више од 100.000 КМ. Површина вртића је око 1.000 квадратних метара и у њему борави око стотињак малишана, од чега је 10 дјеце са посебним потребама.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Наташа Радуловић рекла је да су аплицирали за ову донацију за коју је град урадио процјену вриједности. Нада се да ће уз помоћ сличног пројекта бити замијењена столарија и у вртићу "Невен".

- Гријали смо се на лож-уље, али никада нисмо могли довољно да загријемо простор због старе столарије. Нису помагали ни клима-уређаји ни гријалице - рекла је Радуловићева и додала да ће сада малишанима бити знатно топлије. Како је рекла, покушаће да пређу и на нови систем гријања.

Поред столарије, коју је донирала аустријска фирма, вртић је недавно добио и донацију од 7.000 КМ од крањског вртића "Мојица". Дониране су играчке, инвалидска колица и столице за храњење непокретне дјеце.

- Један дио донације ћемо оставити нашој дјеци са посебним потребама, а други ћемо донирати. Можемо се похвалити да овај вртић има једну од централних кухиња, комплет рачунарску опрему, све реквизите за дјецу са посебним потребама, фискултурну салу, те унутрашњи видео-надзор - истакла је она. Иако је овај вртић један од опремљенијих, рекла је да ће радити и на постављању видео-надзора у дворишту, да би се спријечили случајеви уништавања дјечије опреме.

Према њеним ријечима, Градска управа је обећала да ће у наредном периоду бити санирани вртићи "Јежева кућица" и вртић гдје је некада било Удружење жена "Дуга".

- Идеално би било када би и Врбања добила вртић, који је планиран по регулационом плану, да би се покрило цијело подручје у том дијелу града. Као што је отворен вртић у склопу школе на Лаушу, тако би се могло урадити и у Борковићима и у Српским топлицама. Простора има и то би помогло да се смање гужве у градским вртићима - казала је Радуловићева и нагласила да није планирано повећање цијене услуга које пружа вртић.

Рођендан

Центар за предшколско васпитање и образовање 12. децембра прославиће 65. рођендан.

У Банском двору у 18 часова биће приређен адекватан програм, приликом којег ће присутни на видео-биму имати прилику да виде активности Центра у посљедњих пар година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана