Топлана тражи кредит од 15 милиона евра

В. П.
Топлана тражи кредит од 15 милиона евра

Бањалука - "Топлана" преговара за Европском банком за обнову и развој у вези са подизањем кредита од 15 милиона евра за изградњу двије котловнице и финансијску консолидацију овог предузећа.

Рекао је новинарима јуче директор "Топлане" Мићо Миловановић у паузи засједања Скупштине града на којој  су одборници усвојили прошлогодишњи извјештај о пословању овог предузећа.

- Ако добијмо тај кредит надам се да ће бити на период отплате од 15 година, грејс-период од четири године и камтном стопом од један одсто. Уз тај новац и ако нас ослободе претходно насталих обавеза сигуран сам да би били самодрживи  - навео је Миловановић.

Тренутним стањем у "Топлани" осим одборника опозиције нису били задовољни ни у позицији. Одборник СНСД-а Душан Чајић је рекао да "Топлана" сваке године градску власт доведе у ситуацију да морају бити гарант за кредит или издвајати новац из буџета како би ово предузеће било у стању да испоручује гријање у наредној сезони.

Бурну дискусију је изазвао и извјештај о реализацији локалног еколошког плана. Главне примједбе одборника су биле што и даље није ријешен дугогодишњи проблем грађана у Ложионичкој улици гдје се налази стовариште боксита. Након двочасовне дискусије одборници су дали зелено свјетло и за прошлогодишњи извјештај о раду "Акване" и трогодишњи план пословања овог предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана