Топић: Кад се амандмани испуне учествоваћемо у раду Скупштине града Бањалука

Г.С.
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Док се не испуни минимум захтјева скупштинске већине, ми нећемо учествовати у раду градског парламента, рекао је Драгослав Топић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука.

Према његовим ријечима, ближи се крај календарске године, а нису ни дјелимично испоштовани амандмани скупштинске већине.

"Имам податак да су са данашњим даном исплаћене свега 202 породиље. Укупно је стигло 1.178 пријава, што значи да се 976 налази у обради. Занима нас колико треба да се обради пријава породиља од априла и маја", упитао је Топић и заједно са одборницима СНСД-а напустио засједање.

Са друге стране, Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, казао је да има дозу увјерења да постоје други одборници, те да се нада да ће они који саботирају и чине зло Бањалуци бити мањина, преносе Независне.

"Сви амандмани су испоштовани, пријаве су до 31. децембра, и породиља која се породи до тада она може и у фебруару предати, то је динамичан процес. Укупно 976 захтјева је обрађено и биће исплаћено, сад да ли данас до 13, 16 часова, или сутра ујутро, то не зависи од мене. Ово је динамичан процес и само данас можда стиже 20-30 пријава", навео је Станивуковић.

Додао је да не може вјеровати да је овако нешто разлог да се Баљалука опструише.

"Ми имамо пројекте и ребаланс је важан. Ставили смо седам службеника да ради на овоме да што прије исплатимо породиље. Они траже нешто што је немогуће.

Позивам све одборнике без обзира на политичку партију да дођу и подржимо нешто добро.

Покушаћемо и мимо СНСД-а да направимо кворум и урадимо добре ствари за Бањалуку.

Оваква глупост ме као човјека вријеђа и понижава, да неко с таквом лакоћом уништава град", нагласио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана