Топић: Градоначелник покушао обманути и одборнике и грађане

Срна
Foto: ATV

БАЊАЛУКА - Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгутин Топић изјавио је да је градоначелник Драшко Станивуковић покушао, намјерно или несмотрено, обманути одборнике и грађане тако што је у данашњем скупштинском материјалу навео неистините податке о реализацији појединих пројеката.

Он је прецизирао да је ријеч о материјалу који се односи на уређење грађевинског земљишта за 2021. годину.


Топић је рекао да је, осим неистине да је завршен мост у Трапистима и да је реализован пројекат улице у Дебељацима, нетачно и да је извршен наставак реконструкције саобраћајнице у Пријечанима, за шта је градоначелник навео да је инвестиција завршена лани за шта је уложен милион КМ.

"Он је можда покушао да обмане јавност цијелог града Бањалука, међутим желимо поручити са овог мјеста да не можемо слагати и обманути људе који свакодневно користе овај путни правац. Зато смо хтјели да посјетимо ову мјесну заједницу и позовемо представнике медија да сниме шта је то у шта је градоначелник уложио милион КМ", нагласио је Топић на конференцији за новинаре у Пријечанима.

Он је рекао да су на саобраћајници видљиве локве и ударне рупе и да је испред одборника данас био документ који није требало да се нађе у одборничким клупама.

"Предлагали смо градоначелнику да повуче тај материјал, нажалост, до тога није дошло и он није добио потребну већину", каже Топић.

Он је навео да градоначелник оптужује грађане Бањалуке да су они криви за неизвршавање одређених пројеката.

"Ја мислим да је то први градоначелник у историји који своје грађане назива идиотима, погрдним именима, а то сте данас могли чути у дискусији. Оно што желимо поручити са овога мјеста јесте да нећемо пристати на било какав вид подваљивања. Позивамо градоначелника да у што скоријем временском периоду реализује пројекте за које је Скупштина донијела одлуке", поручио је Топић.

Он је рекао да је, према документу који се данас нашао пред одборницима, наставак реконструкције главне саобраћанице већ завршен и да је одборницима представљено да је уложени милион КМ, а да је и на знаку поред саобраћајнице видљиво исказивање незадовољства грађана, гдје они путем пароле траже да се заврши асфалт.

Топић је рекао да у насељу Пријечани постоји проблем и са падавинским водама.

Мјештанин Пријечана Горан Годеч рекао је да се двије године ништа није радило на главној саобраћајници у овом насељу, да нема тротоара и да је одвоз смећа тотално лош.

Годеч је истакао да је ова саобраћајница пријеко потребна, али и да је оваква опасна за пјешаке, али и за возаче. Он самтра да су за "овакво стање криви мјештани насеља који су бирали актуелног градоначелника".

Он је додао да су таблу на којој пише "Хоћемо нови асфалт" постављену поред саобраћанице из Градске управе само снимили и да нико ништа не предузима.

Радован Станковић каже да у Пријечанима живи од 1974. године, истичући како је главна саобраћајница у овом насељу тотално лошем стању, да се два возила не могу мимоићи, а да су пјешаци угрожени.

Он је рекао да је градоначелник Станивуковић обећавао да ће се наставити радити ова саобраћајница и да ће се градити. "Људи су га изабрали, али тек сад виде да су погријешили", каже Станковић.

Извјештај о реализацији прошлогодишњег програма уређења грађевинског земљишта Одјељења за саобраћај и путеве на данашњој сједници градског парламента једина је тачка која није добила потребну већину гласова одборника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана