Топић: Градоначелник хоће да гурне Бањалуку у хаос

Срна
Топић: Градоначелник хоће да гурне Бањалуку у хаос

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић рекао је да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић одлучио да Бањалуку гурне у хаос и да уцјењује скупштинску већину да прихвати све што му падне на памет.

-Ових дана смо свједоци још једног популистичког шоуа Драшка Станивуковића и његових сарадника. Ако не прихватимо да испунимо све његове жеље и идеје, он пријети да ће престати одвозити смеће, чистити улице, да неће радити зимска служба - рекао је Топић.

У саопштењу Градског одбора СНСД-а наводи се да је истина да у буџету за све те потребе има довољно новца, та да су средства планирана и да их је ова скупштинска већина у граду Бањалука одобрила.

-Новца има, све му је на рачуну и може га користити. Ако без обзира на све стварно гурне Бањалуку у хаос, онда његови бирачи морају добро размислити кога су изабрали за градоначелника. А ми остали ћемо изаћи на улице - навео је Топић.

Он каже да Станивуковић прави представу, пријети, уцјењује и не говори истину.

-Одборници СНСД-а и наши коалициони партнери у Скупштини града Бањалука не блокирају рад градоначелника, управо обрнуто, желимо бити квалитетни и конструктивни партнери с циљем да се постигну најквалитетнија рјешења у буџету града Бањалука, која ће задовољити најшире потребе грађана. Наглашавамо да нисмо склони идеји додатног, беспотребног задуживања грађана путем кредита - истакао је Топић.

У вези са најавом могућег опозива градоначелника, из Градског одбора СНСД-а наводе да су мишљења да градоначелник Драшко Станивуковић сам мора објективно процијенити је ли способан водити градску управу и с тим у складу донијети одлуку.

-Градоначелник хоће власт без одговорности. То му нећемо дозволити - закључио је Топић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана