Током првих шест мјесеци Бањалука добила 1.623 мала суграђанина

Срна
Током првих шест мјесеци Бањалука добила 1.623 мала суграђанина

БАЊАЛУКА - Током првих шест мјесеци у Бањалуци су рођене 1.623 бебе, што је за 47 више у односу на исти период прошле године, речено је Срни у Градској управи.

У периоду од 1. јануара до 30. јуна прошле године у Бањалуци је рођено 1.576 беба.

Према подацима којима располаже Одјељење за општу управу, најчешћа имена која су родитељи бирали за дјевојчице су - Уна, Ана, Леона, Хелена, Милица, Калина, Ника, Мила и Ирина.

Међу именима за дјевојчице која су рјеђе бирана су - Влатка, Чарна, Тимеа, Евгенија, Гала, Нора, Рашка, Теофанија, Тјаша, Арија, Срна, Ливијана, Корал, Маргита, Тиса, Гала.

Када су у питању дјечаци, најчешће бирана имена су - Алексеј, Вук, Алекса, Гаврило, Лазар, Николај и Тадеј.

Иако нешто рјеђе родитељи су бирали и имена - Доротеј, Матијас, Аксентије, Тихон, Жан, Захарије, Ђоко, Веско, Југ, Мрђан, Ноа, Исак, Зарије, Јагош, Рашо, Војко.

Из Градске управе подсјећају да ће данас у 18.00 часова у Парку Петар Кочић бити одржана манифестација "Конференција беба".

Забавни програм и вриједне награде очекују све малишане на овогодишњој манифестацији, а пријаве ће се вршити данас од 17.30 до 18.30 часова у Парку Петар Кочић, а родитељи, том приликом, треба да покажу на увид - родни лист или здравствену књижицу дјетета.

Родитељи могу пријавити дјецу, рођену у периоду од 7. јула прошле до 7. јула ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана