Тојота за теренски рад поклон од Јапанаца

Ј. П.
Тојота за теренски рад поклон од Јапанаца

Бањалука - Центар за социјални рад Бањалука добио је од Владе Јапана аутомобил "тојота рав 4", вриједан 84.000 КМ, за теренски и рад са најосјетљивијим категоријама становништва.

Потврдила је то "Гласу Српске" директор Центра за социјални рад Вера Сладојевић. 

- Овај теренац биће од изузетног значаја за нашу установу  јер ће у великој мјери да нам олакша свакодневне активности. Јапанска влада је овакве донације намијенила за установе социјале заштите као крајње кориснике. Ово возило ће служити за сврхе теренског рада, превоза помоћи старим и инвалидним лицима као и најосјетљивијим категоријама становништва - рекла је Сладојевићева.

Додала је да ће настојати да одржава пријатељске односе са свима који помажу рад Центра.

- Драго ми је што сам учествовала у овим активностима и дала допринос у томе да установа на чијем сам челу добије један тако вриједан поклон. Овај аутомобил ће оставити печат на успјешну сарадњу са пријатељима из Јапана - казала је Сладојевићева.

Амбасадор Јапана у БиХ Казуја Огава, уручио је у сриједу Министарству цивилних послова БиХ 80 возила марке "тојота", намијењеним јавним установама у систему социјалне заштите. Донација се састоји од укупно 120 аутомобила најновије генерације од којих је 40 већ уручено у октобру прошле године. Вриједност донираних возила је око седам милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана