Тодоровић: У ковид амбуланти дневно око 70 прегледа

Срна
Тодоровић: У ковид амбуланти дневно око 70 прегледа

ЧЕЛИНАЦ - Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да у ковид амбуланти ове здравствене установе дневно буде прегледано око 70 пацијената, те да је број заражених вирусом корона знатно повећан од посљедње седмице јуна.

"Ковид амбуланта у нашем дому здравља није престала са радом, јер су се пацијенти спорадично јављали на прегледе иако је ситуација у вези са пандемијом била боља, али у протеклих пет дана тај број се знатно повећао", рекла је Тодоровићева новинарима у Челинцу.

Она је навела да је у складу са тим било неопходно формирати још један медицински тим за рад у овој амбуланти.

"Ако буду бројке расле, тако ћемо се и ми организовати, те повећавати број доктора и медицинских сестара у ковид амбуланти", рекла је Тодоровићева.

Она је изразила жаљење јер је интересовање грађана за вакцинацију против вируса корона веома мало, нарочито за прву и другу дозу.

"Вакцине које аплицирамо су углавном трећа доза, и то за пацијенте који су у старијој животној доби и имају друга удружена хронична обољења", рекла је Тодоровићева.

Директор Дома здравља Челинац Драшко Купрешак рекао је да је у овој општини вакцинисано око 40 одсто становништва.

"То је питање личног односа грађана према болести и притисци да се вакцинишу могу бити и контрапродуктивни, али оно што можемо радити јесте да их информишемо", рекао је Купрешак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана