Тодоровић: У Бањалуци оздравило више од половине заражених

Срна
Тодоровић: У Бањалуци оздравило више од половине заражених

БАЊАЛУКА - Директор бањалучког Дома здравља Невена Тодоровић рекла је да је у Бањалуци од почетка епидемије забиљежено 577 лица позитивних на вирус корона, од којих је оздравило више од половине, односно 304.

“У посљедњих неколико дана имамо мањи број пацијената са температуром и акутним респираторним тегобама. Просјек позитивних лица на вирус за прошлу седмицу је 5,5, а у овој око четири”, рекла је Тодоровићева на конференцији за новинаре након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације.

Тодоровићева је рекла да Дом здравља Бањалука тренутно ради са 50 одсто својих капацитета и усаглашено са Универзитетским клиничким центром Републике Српске.

“Пријем и преглед пацијената се обавља уз строге хигијенске мјере јер се не смије дозволити повећање броја обољелих од вируса међу здравственим радницима и пацијентима”, нагласила је Тодоровићева.

Она је рекла да је бањалучки Дом здравља од понедјељка, 18. маја, почео са систематским прегледима дјеце која се уписују у први разред основних школа, као и са позивима грађана на мамографске, ултразвучне и рентгенске прегледе, у складу са тежином њихових обољења и потребама.

“Почело је и пружање стоматолошких и услуга из области ортодонције”, рекла је Тодоровићева и позвала грађане да и даље поштују мјере надлежних институција у вези са вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана