Ти (се) питаш у Бањалуци: Разговор младих са Станивуковићем и Илићем ФОТО

Јелена Танацковић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- У организацији Омладинског савјета Републике Српске у просторијама Дома омладине млади су имали прилику да разговарају са градоначелником Бањалуке, Драшком Станивуковићем и предсједником Скупштине града, Младеном Илићем.

Пројекат Омладинског савјета Републике Српске " Ти се питаш", који финансира аустријска развојна агенција реализује се у сарадњи са међународном организацијом за миграције (IOM) у шест градова Српске.

Предсједник Омладинског савјета РС Никола Стјепановић истакао је да су млади показали велику заинтересованост и дали велики значај за пројекат.

- Млади су изнијели различите потребе, проблеме и иницијативе како би унаприједили град у свим сферама - казао је Стјепановић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истакао је да је бити млад човјек велика одговорност.

- Остављамо будућим генерација које долазе много тога. Ми имамо менталитет жаљења, али живот има правила која нису прописана правилно. Можемо да дамо свој капацитет, град има своју будућност, немамо времена да клонемо духом  - рекао је Станивуковић.

 Додаје да је град раме уз раме са сваким човјеком у Бањалуци.

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је да без обзира на функције најљепше се осјећају међу младим људима.

- Имали смо прилику да чујемо питања  младих људи који желе да се укључе у процесе који нису директно политички. Кроз наше ресоре дјеловања и уопште гледања на свијет и младе људе дали одговоре на многа питања - казао је Илић.

Нагласио је  да овакви догађаји дају тезе за функционисање града Бањалука али и младих људи.



ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ ФОТОГРАФИЈА

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана