Тешановићева остаје директор Дома здравља?

С. Амиџић, Д. Стоканић
Тешановићева остаје директор Дома здравља?

Бањалука - Досадашњи директор бањалучког Дома здравља Гордана Тешановић има највеће шансе да добије нови мандат на тој функцији, незванично сазнаје "Глас Српске".

Конкурси за директоре три јавне установе затворени су у петак, а чини се да ће најнеизвјеснија трка бити за мјесто директора Центра за предшколско васпитање и образовање.

За ту функцију равноправно конкуришу четири кандидата: Босиљка Бошњак и Јелена Куртиновић из Социјалистичке партије, садашњи директор Наташа Радуловић (Савез независних социјалдемократа) и Слађана Мишић, која није страначки опредијељена. Бошњакова, Мишићева и, наравно, Радуловићева су раднице Центра, док је Куртиновићева наставник српског језика.

Дужност директора Центра за социјални рад припада кандидату Демократског народног савеза, а страначки кандидат је Далила Бојић-Ролд.  Према незваничним информацијама, на конкурс су се пријавиле и садашњи в.д. директора Дајана Јаглица те Вера Сладојевић.

Шеф Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Бањалука Боран Босанчић потврдио је да ће Далила Бојић-Ролд поново бити предложена у име ДНС-а за директора Центра за социјални рад.

- Клуб одборника ДНС-а стоји иза претходно донесене одлуке да Далила Бојић-Ролд буде кандидат ове странке за поменуту функцију - казао је Босанчић. 

За дужност директора Центра за социјални рад била су расписана три конкурса. На првом конкурсу Вера Сладојевић је била оцијењена као најбољи кандидат. Предложеним кандидатом нису били задовољни у ДНС-у, који је тражио поништење конкурса уз објашњење да не подржавају одлуку да се на овој директорској позицији нађе нестраначка личност. На другом конкурсу Далила Бојић-Ролд оцијењена је као најбољи кандидат, али је добила негативно мишљење Комисије за избор и именовања. Остаје да се види шта ће бити послије трећег конкурса.

Договор

Према ранијем коалиционом договору Савеза независних социјалдемократа (СНСД), Демократског народног савеза (ДНС) и Социјалистичке партије (СП) који чине већину у Скупштини града Бањалука, позиција директора Дома здравља припада СНСД-у, Центра за предшколско васпитање и образовање СП-у, а Центра за социјални рад ДНС-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана