Техничке службе "Еко то­пла­не" са­ни­ра­ју цје­во­во­де ко­ји че­сто пу­ца­ју

Алек­сан­дар Сто­ја­но­вић
Техничке службе "Еко то­пла­не" са­ни­ра­ју цје­во­во­де ко­ји че­сто пу­ца­ју

Бањалука - Тех­нич­ке слу­жбе "Еко то­пла­на" са­ни­ра­ју то­пло­во­де на дви­је ло­ка­ци­је у Бу­ле­ва­ру вој­во­де Сте­пе Сте­па­но­ви­ћа, а ри­јеч је о кри­тич­ним ди­о­ни­ца­ма на ко­ји­ма је нај­че­шће до­ла­зи­ло до ква­ро­ва.

- Овим по­прав­ка­ма и за­мје­ном ци­је­ви тре­ба­ло би да бу­де ри­је­шен про­блем пре­ки­да ис­по­ру­ке то­плот­не енер­ги­је до ко­јих до­ла­зи усљед пу­ца­ња ци­је­ви то­ком се­зо­не гри­ја­ња на том ди­је­лу ди­стри­бу­тив­не мре­же - са­оп­ште­но је из "Еко то­пла­на".

У окви­ру про­јек­та из­град­ње но­вог кру­жног то­ка на укр­шта­њу ули­ца Иса­и­је Ми­тро­ви­ћа, Со­лун­ске и Ко­зар­ске, тех­нич­ке слу­жбе по­ме­ну­те град­ске ком­па­ни­је кра­јем ове и по­чет­ком на­ред­не сед­ми­це за­ми­је­ни­ће дио до­тра­ја­ле тра­се вре­ло­во­да но­вим ци­је­ви­ма.

У "Еко то­пла­на­ма" на­во­де да се при­пре­ме за но­ву  гриј­ну се­зо­ну  у окви­ру си­сте­ма да­љин­ског гри­ја­ња, ко­је под­ра­зу­ми­је­ва­ју ре­монт и са­на­ци­ју про­из­вод­них по­стро­је­ња и ди­стри­бу­тив­не мре­же, те на­бав­ку енер­ген­та, ре­а­ли­зу­ју у скла­ду са де­фи­ни­са­ним пла­ном.

Под­сје­ти­ли су да је у окви­ру са­на­ци­је ди­стри­бу­тив­не мре­же не­дав­но за­вр­ше­на за­мје­на ди­је­ло­ва цје­во­во­да у ули­ца­ма Олим­пиј­ских по­бјед­ни­ка и Ца­ри­це Ми­ли­це.

- Са­ни­ра­ни су и то­пло­во­ди и вре­ло­во­ди на не­ко­ли­ко нај­про­бле­ма­тич­ни­јих ло­ка­ци­ја на ко­ји­ма већ го­ди­на­ма до­ла­зи до че­стих ква­ро­ва и ве­ли­ких гу­би­та­ка во­де, па са­мим тим и гу­би­та­ка то­плот­не енер­ги­је при­ли­ком ис­по­ру­ке ко­ри­сни­ци­ма. Ме­ђу њи­ма су вре­ло­вод и то­пло­вод у ули­ци Ан­ђе Кне­же­вић, гдје су за­ми­је­ње­не ци­је­ви ста­ре ви­ше од 45 го­ди­на у ду­жи­ни од око 100 ме­та­ра. Код твр­ђа­ве Ка­стел за­ми­је­ње­не су до­тра­ја­ле ци­је­ви у ду­жи­ни од 130 ме­та­ра - ис­та­кли су у "Еко то­пла­на­ма".

Са­на­ци­ја је ра­ни­је за­вр­ше­на на ви­ше ло­ка­ци­ја у ули­ца­ма Бра­ће Ма­жар и мај­ке Ма­ри­је, Кра­ља Пе­тра Пр­вог Ка­ра­ђор­ђе­ви­ћа, Мај­ке Ју­го­ви­ћа, Дра­ги­ше Ва­си­ћа, Сло­бо­да­на Ку­сту­ри­ћа, те на Бу­ле­ва­ру вој­во­де Сте­пе Сте­па­но­ви­ћа и Бу­ле­ва­ру Де­сан­ке Мак­си­мо­вић.

Са­ни­ра­ни су и ди­је­ло­ви цје­во­во­да у Пи­лан­ској ули­ци, Бу­ле­ва­ру вој­во­де Жи­во­ји­на Ми­ши­ћа и ис­под мо­ста Ве­не­ци­ја.

- До са­да је оба­вље­на и са­на­ци­ја ви­ше од 40 вре­ло­вод­них шах­то­ва, те ре­монт ви­ше од 95 од­сто то­плот­них под­ста­ни­ца - на­во­де у "Еко то­пла­на­ма".

Енер­гент

Из "Еко то­пла­на" ис­ти­чу, ка­да је ри­јеч о на­бав­ци дрв­ног сор­ти­мен­та, да су још кра­јем гриј­не се­зо­не 2018/2019. по­че­ли да на­ба­вља­ју енер­гент за пред­сто­је­ћу зи­му.

- До са­да је вла­сти­тим сред­стви­ма, у скла­ду са пла­ном на­бав­ки енер­ген­та, обез­би­је­ђе­но око 60 од­сто по­треб­не дрв­не сјеч­ке за се­зо­ну 2019/2020 - сто­ји у са­оп­ште­њу "Еко то­пла­на".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана