Татјана Берић из ПДП-а прешла у СНСД

Срна
Татјана Берић из ПДП-а прешла у СНСД

БАЊАЛУКА - Од данас је члан СНСД-а Татјана Берић, некадашњи кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Бањалука и активиста за права лица са иналидитетом.

Берићева, која је студент треће године Факултета међународних односа и дипломатије и борац за права лица са инвалидитетом, рекла је на конференцији за новинаре у просторијама Градског одбора СНСД-а Бањалука да је ПДП напустила јер у тој странци није наишла на поштовање и уважавање њених резултата.

Она је навела да јој је политика којој се првобитно приклонила у ПДП-у била представљена као борба за обичног човјека, што је и сама, те да је већина људи зна као једну од најгласнијих људи Драшка Станивуковића и прву на свим протестима и дешавањима.

"Тражила сам минимум поштовања за све то и уважавања, а ни то нисам добила. Заслијепљена идеалима и лепршавом енергијом, то тад нисам примјетила. Од побједе на локалним изборима око градоначелника Бањалуке се појављују неки нови људи и сви постају битнији и важнији од нас који смо га до те функције довели", рекла је Берићева.

Она је навела да је на изборима за свјете мјесних заједница побиједила у својој мјесној заједници и да је ту почела агонија.

"Када су људи видјели да немам подршку градоначелника којег сам звала ту ноћ да му јавим да смо побиједили, није ми се јавио, окренули су се против мене, бојкотујући ме, тако да сам одлучила да ту више стварно немам шта да тражим. Докле да будем нечија покретна реклама за сликање и да му требам само кад је њему добро?", рекла је Берићева.

Она је додала да јој је све то једно животно искуство и лекција.

"Не мора нико да поштује мене, али би требало да поштује моје резултате и достигнућа. А како дужно поштвање нисам осјетила, сав свој рад убудуће настављам у другој опцији. Нисам отишла, нисам прелетјела како се каже, ја сам од ПДП-а одбачена. И на крају, ја сам ја, ма којој опцији била наклоњена", истакла је Берићева.

Она је рекла да њен крајњи циљ није бити члан ни ПДП, ни било које друге опције, већ промјена набоље.

"ПДП ми је ускратио могућност да пружим свој максимум у тој намјери, ја се не плашим ни сад, као ни раније кад сам приступила њима, да своје мишљење кажем јавно, настављам са својом борбом за боље сутра", поручила је Берићева.

Она је рекла да мандат за члана савјета мјесне заједнице неће вратити, јер га је добила својим гласовима и да су људи гласали за њу.

"Када се борите за идеале, а идеали вас издају и тај за кога сте се борили вас изда, онда гањате онога гдје имате будућност, пошто сматрам да тамо /у ПДП-у/ нема будућности нико", навела је Берићева одговарајући на питање зашто је одабрала СНСД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана