Такмичарке клуба “Алегро” из Мађарске се вратиле са шест медаља

Јасмина Салопек
Такмичарке клуба “Алегро” из Мађарске се вратиле са шест медаља

БАЊАЛУКА - Задовољне, са осмијехом на лицу и медаљама око врата, четири Бањалучанке из Клуба ритмичке гимнастике “Алегро” одушевиле су Мађарски жири и публику на Пецс Цуп Хунгарџ 2023 гдје су се такмичиле у категорији јуниорки и пре-јуниорки.

Ива Бенић (14) и Јелена Давидовић (16) такмичиле су се у категорији јуниорки, док су Софија Старчевић (12) и Срна Шеранић (12) показале своје умијеће у категорији пре-јуниорки. Пожртвованост и рад ових дјевојчица и тренера ритмичке гимнастике у клубу “Алегро” Рене Старчевић изњедрила је шест медаља са којима су се дјевојчице вратиле кући.

Старчевићева је појаснила да се ради о међународном турниру у организацији Мађарског гимнастичког савеза, те да су се Ива, Јелена, Софија и Срна мјесецима спремале за овај наступ.

- Све четири су биле у врхунском програму, такозваном “А” програму. Биле су одличне, као и сваки пут, а да су вриједно и напорно радиле и вјежбале показују и резултати освојених медаља - рекла је Старчевићева.

Према њеним ријечима, Давидовићева је у укупном пласману освојила друго мјесто, а у такмичењу са реквизитима око врата је окачила златну и двије сребрне медаље.

- Ива је у укупном пласману била четврта и освојила је бронзану медаљу, док је Софија освојила злато у такмичењу са реквизитима чуњеви. Срни је припало треће мјесто и окитила се бронзом у такмичењу са траком - навела је Старчевићева.

Додала је да је такмичење било велико и да се такмичило осам држава.

- Ово је велики традиционални турнир на којем учествујемо скоро сваке године. Са такмичења смо се вратиле срећног духа, а  медаље са којима су се дјевојчице окитиле велики су вјетар у леђа за даљи рад - казала је она.

Појаснила је да резултати остварени на овом такмичењу показују зрелост и преданост такмичарки које су цијело љето радиле и вјежбале.

- Спремале су се од марта и цијело љето. У јуну смо били на Свјетском првенству у Румунији, гдје смо, такође, остварили запажене резултате. Послије тога су одмах наставиле са тренинзима како би се спремиле за овај турнир у Мађарској - истакла је Старчевићева и додала да им је такмичарска сезона управо почела и да се надају да ће успјеси бити још бољи, као и да сљедећи викенд наступају у Будимпешти, а потом и у Хрватској. Конкуренција је, како је казала Старчевићева, била веома јака, а највише је било мађарских клубова, али и клубова из Хрватске, Естоније, Молдавије, Њемачке.

- У јануару идемо у Италију у Каорле и имамо много планова, а већ сљедећи мјесец идемо у Љубљану - казала је Старчевићева.

Оснивање

Клуб постоји од 1993. године када је словио као Балетски студио, а од 2007. прераста у Клуб ритмичке гимнастике “Алегро” Бањалука. Дјевојчице и дјевојке од три до 18 година свакодневно и вриједно тренирају те постижу запажене резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана